Clicky

 
Transport Online - Aanklachten uitgebreid in afpersingszaak De Groot Fresh Group

Aanklachten uitgebreid in afpersingszaak De Groot Fresh Group

Aanklachten uitgebreid in afpersingszaak De Groot Fresh Group
07-09-2021 15:09 | Criminaliteit | auteur ANP

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Arnhem de aanklacht uitgebreid tegen vier verdachten uit het onderzoek naar de mislukte miljoenenafpersing van fruitbedrijf De Groot uit Hedel en de daarop volgende represaille-aanslagen op familie en personeel.

De aanklacht tegen hoofdverdachten Ali G. (36) uit Naarden en Yassine A. (21) uit Hilversum worden uitgebreid met de uitlokking van vier aanslagen op personeelsleden en familie van de fruitondernemers: in Breda, Vlijmen en Tiel. Ook worden ze nu verdacht van nieuwe afperspogingen: het fruitbedrijf moet 2,5 miljoen euro betalen, anders gaan de aanslagen door en gaat dat een leven kosten, aldus dreigende sms-berichten.

De aanklacht tegen de 22-jarige Mohammed K. uit Bussum is uitgebreid met het daadwerkelijk plegen van de vier aanslagen.

In Breda werd op 8 oktober 2020 een vuurwerkbom in de brandgang bij een huis van familie van De Groot afgestoken. In Vlijmen werd op 4 november 2020 een mortierbom afgestoken bij de voordeur van een woning in de Wilhelminastraat. In Tiel vonden op 5 oktober en 28 oktober vorig jaar vuurwerkbomaanslagen plaats aan de Kogge en de Harriet Freezerstraat.

Een minderjarige uit Hilversum heeft betrokkenheid bekend bij de verijdelde poging tot een aanslag op familieleden in Hilversum, waarbij zwaar vuurwerk in de bosjes werd verstopt. De beschuldiging tegen de minderjarige is dinsdagmorgen achter gesloten deuren uitgebreid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden