Clicky

 
Transport Online - Vier jaar cel voor neersteken buurman in Culemborg

Vier jaar cel voor neersteken buurman in Culemborg

Vier jaar cel voor neersteken buurman in Culemborg
07-09-2021 13:59 | Binnenland | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 65-jarige man uit Amsterdam tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. Ook moet de man ruim 5 duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Op 6 november 2020 viel de man zijn voormalige buurman, waarmee al langer sprake was van spanningen, aan met een mes. Hij stak het slachtoffer meerdere keren bij diens woning in Culemborg. Het slachtoffer is geraakt in zijn hals en het scheelde weinig of zijn halsslagader was geraakt.

De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf onder meer rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Deskundigen stelden vast dat bij de man sprake is van een stoornis waardoor de steekpartij verminderd aan hem kan worden toegerekend. Toch vindt de rechtbank voor deze zeer ernstige steekpartij een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Aan het voorwaardelijke deel van de straf verbindt de rechtbank een proeftijd van drie jaar.

Omdat de rechtbank het belangrijk vindt dat de man behandeld wordt voor zijn problematiek, legt zij een ambulante behandeling op als bijzondere voorwaarde. Ook moet de man zich melden bij de reclassering. Naast deze bijzondere voorwaarden legt de rechtbank ook een vrijheidsbeperkende maatregel op, die inhoudt dat de man voor een periode van 5 jaar geen contact mag zoeken met het slachtoffer. Ook mag hij zich niet op het perceel van de woning van het slachtoffer begeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden