Clicky

 
Transport Online - Sprinter Leeuwarden-Meppel rijdt nu door naar Zwolle

Sprinter Leeuwarden-Meppel rijdt nu door naar Zwolle

Sprinter Leeuwarden-Meppel rijdt nu door naar Zwolle
07-09-2021 10:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Sinds gisteren, maandag 6 september, rijdt de Sprinter Leeuwarden – Meppel door naar Zwolle. Maandagochtend vroeg vertrokken gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder van provincie Fryslân, regiodirecteur NS Maarten Haverkamp, wethouder Friso Douwstra van gemeente Leeuwarden en Rocov-voorzitter Ton Ettema met de eerste trein vanaf station Grou-Irnsum. Op station Akkrum stapte wethouder Jaap van Veen van gemeente Heerenveen in. Wethouder Jack Jongebloed van gemeente Weststellingwerf ontving iedereen op station Wolvega.

De Sprinter Leeuwarden – Zwolle is een wens die al langere tijd op de lijst stond bij de provincie Fryslân en NS. Hiermee verbetert de dienstregeling voor reizigers op dit traject. Reizigers vanaf Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega kunnen vanaf vandaag op doordeweekse dagen rechtstreeks met de trein naar Zwolle. Hier kunnen zij gemakkelijk overstappen op verbindingen naar bijvoorbeeld Arnhem Centraal of Den Haag Centraal. Dit betekent voor deze reizigers een tijdwinst van ongeveer 10 minuten.

Voor reizigers die op dit vroege tijdstip al met de trein op pad gingen, was er een attentie. Die ontvingen zij namens de provincie Fryslân en NS. 

Het Noorden beter bereikbaar

Provincie Fryslân heeft de ambitie om het Noorden en de Randstad beter met elkaar te verbinden. De aanpassing van de dienstregeling is een belangrijke stap. Oorspronkelijk zou de verbetering in december ingaan. Dankzij de voortvarende aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle door ProRail kan de Sprinter Leeuwarden-Meppel vanaf vandaag al doorrijden naar Zwolle.

De Sprinter Leeuwarden – Zwolle rijdt van maandag t/m vrijdag van 's ochtends vroeg tot 20.00 uur, twee keer per uur in beide richtingen. 's Avonds en in het weekend rijdt de Sprinter een keer per uur tussen Leeuwarden en Meppel. 

Foto's

  • Gomes
    Gomes

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden