Clicky

 
Transport Online - Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten brengt VvE's in gevaar

Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten brengt VvE's in gevaar

Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten brengt VvE's in gevaar
06-09-2021 12:09 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

BERGSCHENHOEK - Het "Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE's" geeft aanleiding tot zorg over brandveiligheid. De Brancheorganisatie VvE Beheerders (BVVB) wijst het ministerie op de onverantwoorde versnelling van oplaadpunten bij VvE's.

Kwalitatief hoogstaand VvE-beheer is één van de leidende ambities van de Branchevereniging VvE Beheerders (BVVB). Het streven van de BVVB: werken aan professioneel en betrouwbaar VvE-beheer in Nederland. Als een door het ministerie regelmatig geraadpleegde stakeholder heeft de BVVB haar onderbouwde reactie geformuleerd naar aanleiding van bovengenoemd wetsvoorstel.

Kern van het "Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE's"

Belemmeringen wegnemen bij de plaatsing van oplaadpunten bij Verenigingen van Eigenaars is het beoogd doel van het wetsvoorstel dat tot 6 september openstaat voor consultatie. Indien appartementseigenaars een oplaadpunt op een individueel parkeervak of op een gemeenschappelijke parkeergelegenheid willen plaatsen, moet het VvE-bestuur hiervan in kennis worden gesteld; de notificatie. De notificatie vervangt de benodigde toestemming van de VvE voor het plaatsen van een oplaadpunt, indien het oplaadpunt volgens de voorwaarden uit de notificatieregeling is geplaatst, hetgeen in een Algemene Maatregel van Bestuur zal worden uitgewerkt.

Opladen in parkeergarages en hoge beheerkosten

De Branchevereniging voor VvE Beheerders (BVVB) juicht het wegnemen van belemmeringen in regelgeving toe. Het mag echter niet zo zijn dat hiermee de onveiligheid van gebouwen toeneemt, met name in geval van opladen van een elektrische auto in (ondergrondse) parkeergarages met bovenliggende appartementen. Bovendien blijft de VvE te allen tijde verantwoordelijk voor het gebouw, maar krijgt met dit wetsvoorstel onvermijdelijk te maken met hoge en extra beheerkosten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions