Clicky

 
Transport Online - Opnieuw migranten aangetroffen in trailers op Duitse goederentreinen [+foto's]

Opnieuw migranten aangetroffen in trailers op Duitse goederentreinen

Opnieuw migranten aangetroffen in trailers op Duitse goederentreinen [+foto's]
06-09-2021 10:19 | Criminaliteit | auteur Redactie

RAUBLING/ROSENHEIM - De Duitse politie beëindigde zondagochtend 5 september de reis van elf mensen in een goederentrein uit Italië op het treinstation in Raubling. Het waren Turkse en Palestijnse staatsburgers. Onder de migranten waren drie minderjarigen en een baby.

Als onderdeel van een bewakingsvlucht van de spoorwegpolitie langs het treintraject tussen Kufstein en Rosenheim ontdekte de bemanning van de politiehelikopter een gat in het dekzeil van de vrachtwagentrailer. De trailer bevond zich op een goederentrein die was vertrokken uit Italië en via München door zou rijden naar Noord-Duitsland.

Het doorgesneden zeildoek gaf aan dat mensen zich op illegale wijze toegang hadden verschaft tot de laadruimte. Een dag eerder vonden agenten van de federale politie van Rosenheim twee Turken en een Syriër in een andere goederentrein uit Italië in Ostermünchen.

Bovendien waren de afgelopen weken herhaaldelijk migranten met goederentreinen in München aangekomen. 

De politie in Raubling werd gewaarschuwd door de bemanning van de helikopter waarop de trein in Raubling werd gestopt en het treintraject en de bovenleiding werden stilgelegd.

Toen de politie de trailer naderde met het opengesneden zeil van de aanhanger, konden ze het geschreeuw van de baby al horen. Nadat de trailer was geopend, troffen de agenten in totaal elf mensen aan die op geladen houten kisten zaten. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Rosenheim.

Het bleken drie Turkse mannen te zijn, 21, 21 en 38 jaar oud, en een Turks gezin van drie. Het kind van de 33-jarige vader en de 31-jarige moeder is pas enkele maanden oud. De overige vijf verklaarden dat zij broers en zussen van 22, 20, 17, 14 en 7 jaar oud zijn en oorspronkelijk uit Palestina kwamen. De agenten vonden geen papieren waarmee de elf personen zich goed konden identificeren.

Na voltooiing van de politiemaatregelen worden de migranten doorgestuurd naar een opvangcentrum voor vluchtelingen. De politie van Rosenheim is een onderzoek gestart naar de ongeoorloofde toegangspogingen en sluit momenteel niet uit dat smokkelaars de illegale en tegelijkertijd zeer gevaarlijke goederentreinreis hebben georganiseerd.

Volgens de politie ligt het gevaar niet alleen van het transport op of tussen de lading, maar vooral van de buitengewone omstandigheden van het op- en afstappen: bovenop een trailer komt men heel dicht bij de actieve bovenleiding, zodat een dodelijke elektrische schok mogelijk is. Bovendien kan iemand na het verlaten van een goederentrein op elk moment worden gepakt door een andere passerende trein op het aangrenzende spoor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats