Clicky

 
Transport Online - Bekend Nederland steunt Vol Gas Voor Cultuur

Bekend Nederland steunt Vol Gas Voor Cultuur

Bekend Nederland steunt Vol Gas Voor Cultuur
05-09-2021 14:28 | Binnenland | auteur ANP

ZANDVOORT - Direct na de start van de protestactie Vol Gas Voor Cultuur heeft al een groot aantal BN'ers uit de cultuursector de actie gesteund. Onder anderen Francis van Broekhuizen, Tom Egbers, Richard Groenendijk en Hans Cornelissen hebben de eerste posts van de online-actie gedeeld. Ook veel gezelschappen en theaters hebben de actie gedeeld op hun kanalen, zoals TivoliVredenburg, Holland Opera en het Radio Filharmonisch Orkest.

De cultuursector houdt zondag, op de derde dag van de Grand Prix in Zandvoort, een ludieke online protestactie. Via sociale media wil de organisatie 'verslag doen' van de Formule 1-race onder de noemer Vol Gas Voor Cultuur. Daarvoor hebben ze het kanaal en de hashtag #volgasvoorcultuur in het leven geroepen.

Gedurende de dag worden er posts gedeeld met slogans, die zijn geschreven door tekstschrijvers van het satirische actualiteitenprogramma Dit Was Het Nieuws. Uitroepen als 'Ook de cultuursector op poleposition' en 'Van de grindbak naar de orkestbak' worden gedeeld via de sociale mediakanalen.

Woede en verbijstering

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de cultuursector. Volgens initiatiefnemer Lieven Cooiman, artistiek leider van het Flint Theater in Amersfoort, is er veel woede en verbijstering in de branche door de dubbele standaard van het beleid. In Zandvoort komen er dagelijks zo'n 70.000 mensen samen, maar op festivals staat nog een maximum van 750 mensen volgens de coronamaatregelen. De actie is nadrukkelijk niet tegen de Grand Prix, maar voor meer versoepelingen in de cultuursector.

Vol Gas Voor Cultuur wordt gesteund door meer dan vijftien grote partijen in de branche. Onder andere de Popcoalitie, Alliantie van Evenementenbouwers, Kunsten '92, Vereniging Vrije Theaterproducenten en de bioscoopkoepel NVBF staan achter de actie. Ook Unmute Us, de organisatie die de protestmarsen in diverse steden organiseerde, steunt de actie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden