Clicky


Bijna 2,2 miljoen mensen zien voetbalzege Oranje op Montenegro

Bijna 2,2 miljoen mensen zien voetbalzege Oranje op Montenegro
05-09-2021 10:27 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Bijna 2,2 miljoen mensen hebben zaterdagavond de ruime zege (4-0) gezien van het Nederlands elftal op Montenegro in de WK-Kwalificatie, meldt Stichting KijkOnderzoek zondag. Memphis Depay tekende voor de eerste twee doelpunten in het Philips Stadion, waar hij zijn loopbaan begon bij PSV. Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo lieten de score verder oplopen. De kwalificatiewedstrijd, die te zien was op NPO 1, is daarmee verreweg het best bekeken programma zaterdag.

De vorige WK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands voetbalelftal en Noorwegen werd iets beter bekeken. Bijna 2,5 miljoen mensen toen zagen hoe Oranje bleef steken op een gelijkspel (1-1). Dinsdag speelt het elftal weer. Oranje neemt het dan op tegen het Turkse elftal, dat met een voorsprong van 1 punt naar de Johan Cruijff ArenA komt.

Ook de Formule 1 in Zandvoort trok veel kijkers. De verovering van de poleposition door Max Verstappen op het circuit van Zandvoort was het meest populair. De kwalificatie voor de Grote Prijs van Nederland, die zowel op Ziggo Sport als Ziggo Sport Select te zien was, trok 1,3 miljoen televisiekijkers. Verstappen zette de beste tijd neer in de kwalificatie: 1.08,885.