Vrachtwagenchauffeur valt in slaap en kantelt

Vrachtwagenchauffeur valt in slaap en kantelt
15-04-2008 14:01 | Wegvervoer | auteur de redactie
RIJSSEN - Omdat de chauffeur mogelijk in slaap is gevallen, kantelde dinsdagmorgen om ongeveer 00.30 uur op de A1 ter hoogte van Rijssen een vrachtwagen. De tachograafschijven van de vrachtauto zijn in beslag genomen.

Dinsdagmorgen 15 april werd om ongeveer 00.30 uur gemeld dat op de A1 ter hoogte van Rijssen een vrachtwagen met daarachter een aanhanger was gekanteld. Ter plaatse bleek het te gaan om een vrachtwagen bestuurd door een 59-jarige man uit Gameren. De vrachtwagen en de aanhanger waren beladen met containers met vermoedelijk textiel als lading.

De chauffeur, die zich niets meer kon herinneren, is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar hij in ieder geval ter observatie is opgenomen.

Uit een eerste ingesteld onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente, is gebleken dat de chauffeur mogelijk in slaap is gevallen en daardoor in de berm is geraakt waarna de combinatie is gekanteld en op de rijbaan terecht is gekomen. De tachograafschijven van de vrachtwagen zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen.

De A1 is in de richting Deventer tot 04.00 uur afgesloten geweest en het verkeer werd via Rijssen - Holten omgeleid. Een en ander werd door middel van borden, die door Rijkswaterstaat waren geplaatst, aangegeven. De vrachtwagencombinatie is afgesleept.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden