Clicky


Gemeente Zandvoort roept racefans op nu naar strand te gaan

Gemeente Zandvoort roept racefans op nu naar strand te gaan
04-09-2021 17:50 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort roept circuitbezoekers op om na afloop van de kwalificatie zaterdagmiddag de boulevard, strandtenten en/of het strand te bezoeken. "Het is heerlijk weer daarvoor om nog te blijven", aldus de woordvoerder van de gemeente. Op die manier wordt het vertrek van de kleine 70.000 bezoekers meer gespreid.

Vrijdag werd de looproute aangepast toen het op piekmomenten te druk bleek te zijn. Het lukte toen niet om de coronamaatregel van 1,5 meter afstand te handhaven. Zaterdag is er opnieuw een route toegevoegd om ophopingen van racefans te voorkomen.

De sfeer onder het publiek is zaterdag aan het einde van de middag erg feestelijk nadat duidelijk was geworden dat Max Verstappen poleposition had veroverd voor de Grote Prijs van Nederland.

De horeca en de entertainmentsector reageerden vrijdag boos op de beelden van de mensenmassa in Zandvoort, die gedeeld werden via sociale media. Ook demissionair coronaminister Hugo de Jonge liet zich erover uit. "Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is", zei hij over de beelden waarop te zien was dat vele duizenden mensen door elkaar liepen op het evenement.

De kritiek op de grote aantallen racefans die vrijdag massaal door het dorp liepen noemde burgemeester David Moolenburgh zaterdagochtend zeer begrijpelijk. "Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn."

De Dutch Grand Prix begint zondag om 15.00 uur.