Clicky

 
Transport Online - Festiviteiten in Kabul leiden onbedoeld tot bloedbad

Festiviteiten in Kabul leiden onbedoeld tot bloedbad

Festiviteiten in Kabul leiden onbedoeld tot bloedbad
04-09-2021 12:38 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

KABUL - Een gerucht dat de Taliban weer een grote militaire overwinning hadden geboekt, heeft in de Afghaanse hoofdstad Kabul geleid tot festiviteiten met dodelijke afloop. Er vielen meerdere doden toen uitzinnige aanhangers van de nieuwe machtshebbers in de lucht begonnen te schieten. De Taliban hebben die schutters streng berispt.

De festiviteiten in de hoofdstad volgden op onbevestigde berichten dat de Taliban hun tegenstanders hadden verslagen in de belangrijke Panjshirvallei. Daar hebben zich duizenden militieleden en oud-militairen verschanst die zich niet willen neerleggen bij de machtsovername door de moslimextremisten, die vorige maand met een bliksemoffensief alle grote steden in handen kregen.

Tegenstanders van de Taliban hebben toegesproken dat hun bolwerk in Panjshir is veroverd. Feestelijk in de lucht schieten bleek in Kabul ondertussen een levensgevaarlijke bezigheid. Afghaanse media berichten dat 17 mensen zijn omgekomen en zeker 41 personen gewond raakten. Een ziekenhuis in Kabul spreekt over 2 doden en minstens 20 gewonden.

De Taliban hebben strijders die meededen aan de festiviteiten op de vingers getikt. "Stop met in de lucht schieten. Je kan beter God bedanken", schreef de woordvoerder van de fundamentalisten op Twitter. "De wapens en kogels die jullie krijgen zijn openbare eigendommen. Niemand heeft het recht ze te verspillen. Bovendien kunnen burgers letsel oplopen. Schiet niet zonder goede reden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions