Clicky

 
Transport Online - Teambaas Horner: geen straf Verstappen voor vermoede trainingsfout

Teambaas Horner: geen straf Verstappen voor vermoede trainingsfout

Teambaas Horner: geen straf Verstappen voor vermoede trainingsfout
04-09-2021 12:28 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Max Verstappen krijgt geen gridstraf voor de Dutch Grand Prix. "Het is in orde. Hij zal niet worden gestraft", zei teambaas Christian Horner van Red Bull tegen het ANP. De baancommissarissen van de internationale autosportfederatie FIA hebben officieel nog geen besluit naar buiten gebracht.

Verstappen moest zich zaterdag melden bij de stewards om tekst en uitleg te geven over een mogelijke overtreding tijdens de tweede vrije training op vrijdag. Hij zou de Canadese coureur Lance Stroll van Aston Martin hebben ingehaald terwijl de training was stilgelegd. Zodra de rode vlag uitgaat, is inhalen verboden.

In het ergste geval had Verstappen een gridstraf kunnen krijgen. Een coureur wordt dan naar achteren gezet in de startopstelling voor de race. Dat zou een grote tegenvaller zijn geweest voor de Nederlandse thuisfavoriet, want de kwalificatierace op zaterdagmiddag wordt als zeer belangrijk beschouwd. Inhalen op het bochtige en smalle circuit van Zandvoort is vermoedelijk heel lastig, waardoor een startpositie vooraan in de race cruciaal kan zijn voor een goed resultaat.

Horner kreeg eerder zaterdag de beelden onder ogen en liet toen al doorschemeren aan de Britse zender Sky dat hij geen fout zag van zijn pupil. "Dit is voor het eerst dat ik het zie. Wat ik weet is dat Max meteen afremde zodra hij hoorde dat de training werd stilgelegd. Ik denk dat die andere auto al heel langzaam reed", zei hij.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden