Clicky

 
Transport Online - Kamerleden kritisch over drukte in Zandvoort

Kamerleden kritisch over drukte in Zandvoort

Kamerleden kritisch over drukte in Zandvoort
03-09-2021 17:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een aantal Kamerleden heeft op sociale media kritiek geuit na het zien van de beelden van het circuit van Zandvoort. Daarop is een grote mensenmenigte te zien die het terrein verlaat en waar het voor de meeste bezoekers ogenschijnlijk onmogelijk is om de coronaregels na te leven.

Lisa Westerveld (GroenLinks), Jan Paternotte (D66) en Attje Kuiken (PvdA) reageren kritisch op Twitter op de drukte op Zandvoort. Zo schrijft Kuiken: "Leuk zo'n festival, euh Formule 1. Alle liefhebbers gun ik alle plezier, maar het blijft wel zuur voor alle Milkshake- en Lowlands-liefhebbers."

Paternotte twittert een verzoek aan het kabinet: "Ik denk dat we wel uitleg verdienen over het verschil tussen een menigte op weg naar een autofestival met camping en een menigte op weg naar een autovrij festival met camping."

Westerveld breekt een lans voor de cultuursector. "Gelukkig maar, dat iedereen netjes op hun stoeltje blijft zitten Leg dit nog even uit aan de culturele sector", schrijft ze.

Voor de Formule-1 in Zandvoort gelden dezelfde regels als in andere sectoren, aldus zorgminister Hugo de Jonge vrijdagmiddag. "Maar ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is", zegt hij over de beelden waarop te zien is dat vele duizenden mensen door elkaar lopen op het evenement. Een oordeel wil de demissionaire bewindsman nog niet vellen over de drukte in Zandvoort. Handhaving van de regels is aan de gemeente zelf.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats