Clicky

 
Transport Online - Lewis Hamilton nipt sneller dan Verstappen in eerste training

Lewis Hamilton nipt sneller dan Verstappen in eerste training

Lewis Hamilton nipt sneller dan Verstappen in eerste training
03-09-2021 14:09 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Lewis Hamilton heeft in de eerste vrije training voor de Dutch Grand Prix de beste tijd gereden. De wereldkampioen van Mercedes klokte 1.11,500 op het 4,2 kilometer lange circuit van Zandvoort. Hij was nipt sneller dan thuisfavoriet Max Verstappen, die in zijn Red Bull de tweede tijd noteerde en slechts 0,097 seconde toegaf op Hamilton. De Spanjaard Carlos Sainz zette in zijn Ferrari de derde tijd neer.

Voor het eerst in 36 jaar was het gebrul van de Formule 1-auto's weer te horen op het circuit in de Noord-Hollandse duinen. Bijna 70.000 mensen op de tribunes waren daarvan getuige. De coureurs uit de hoogste klasse van de autosport begonnen in stralend weer aan de eerste sessie, maar lang duurde het niet. Na een kwartier ging de rode vlag al uit en werd de sessie stilgelegd omdat Sebastian Vettel met zijn rokende Aston Martin aan de kant stond. De Duitser had vlak voor het inrijden van de Tarzanbocht zijn motor opgeblazen.

Het duurde lang tot de training kon worden hervat. Uit veiligheidsoverwegingen werd er bijzonder voorzichtig gehandeld met de donkergroene auto van Vettel. Het oponthoud was een tegenvaller voor de fans, maar ook voor de overige negentien Formule 1-coureurs, die daarna slechts 6 minuten over hadden om te oefenen op de baan.

Zij maakten van die korte tijd gebruik om toch nog een snelle ronde op de klok te zetten. Hamilton reed een foutloos rondje over het glooiende asfalt en niemand kon aan de tijd van de regerend wereldkampioen tippen. Ook Verstappen niet, die zijn fans nog wel even liet genieten van een laatste snelle ronde, waarin hij voluit ging ondanks dat al zijn concurrenten al aan het uitrijden waren.

Voor de twintig Formule 1-coureurs was het de eerste echte kennismaking met het vernieuwde circuit van Zandvoort. Ze waren vooral nieuwsgierig naar de twee nieuw aangelegde kombochten (Hugenholtz en Arie Luyendijk), waar het asfalt op een steil hellend vlak ligt. Ze zijn uniek in de wereld.

De coureurs komen vanaf 15.00 uur nogmaals in actie, in de tweede vrije training. Ze zullen hopen dan wel een vol uur te kunnen rijden.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden