Clicky

 
Transport Online - Moordenaar Hümeyra is getuige in zaak Nicky Verstappen

Moordenaar Hümeyra is getuige in zaak Nicky Verstappen

Moordenaar Hümeyra is getuige in zaak Nicky Verstappen
03-09-2021 10:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De getuige die zou hebben verklaard dat Jos B. "belastende verklaringen" heeft afgelegd in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen is Bekir E. Hij is eind juni veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16).

De twee zaten een periode op dezelfde afdeling in de penitentiaire inrichting in Vught. Volgens de advocaat-generaal heeft E. verteld dat hij met B. gesprekken heeft gehad. "B. heeft daarin volgens E. belastende uitlatingen gedaan in zijn eigen strafzaak", zei hij tijdens de inleidende zitting in het hoger beroep van de zaak, vrijdagochtend in het hof in Den Bosch.

De 58-jarige Limburger is over deze nieuwe getuige onlangs opnieuw gehoord door de politie. B. noemde het verhaal volgens de AG "een groot duimzuig-verhaal". "Precies", reageerde B., en knikte toen de AG dit vertelde. De Limburger ontkent de uitlatingen ten stelligste.

Het is de bedoeling dat de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep vanaf november gaat plaatsvinden. De AG heeft het hof gevraagd om getuige Bekir E. op zitting te horen over zijn verklaringen. Het hof zal daar op een later moment over beslissen.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions