Clicky


ABBA komt voor het eerst sinds 1981 met nieuw album 'Voyage'

 ABBA komt voor het eerst sinds 1981 met nieuw album 'Voyage'
02-09-2021 19:21 | Showbizz | auteur ANP

LONDEN - [update 19:53 uur] De Zweedse popgroep ABBA komt na veertig jaar met een nieuw album. De plaat heet Voyage en komt op 5 november uit. De band kondigde dat donderdag aan tijdens een groot evenement in Londen.

Een nummer dat in elk geval op de plaat staat is I Still Have Faith In You. De song werd al in 2018 aangekondigd, maar werd pas donderdag gelanceerd

Daarnaast komen er in een speciale nieuwe zaal in Londen concerten met hologrammen van de vier bandleden. Een hologram is een driedimensionale afbeelding die beweegt en los lijkt te staan.

De arena wordt gebouwd in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. De hologrammen van Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74) worden begeleid door een tienkoppige band. De optredens beginnen in het voorjaar van 2022. De kaartverkoop begint op 7 september.

ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo. De band had grote hits met nummers als Dancing Queen, Mamma Mia en The Winner Takes It All.