Clicky

 
Transport Online - Duitse politie houdt grote afvaltransport controle net over de grens [+foto's]

Duitse politie houdt grote afvaltransport controle net over de grens

Duitse politie houdt grote afvaltransport controle net over de grens [+foto's]
02-09-2021 19:09 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

OSNABRÜCK/BAD BENTHEIM - In Bad Bentheim bij de grensovergang op de A30 heeft vandaag, donderdag 2 september, een gezamenlijke controleactie van de politie met meerdere betrokken autoriteiten plaatsgevonden. Onder leiding van de regionale politie van Osnabrück hebben dertig experts van de politie en andere autoriteiten meer dan vijftig vrachtwagens gecontroleerd in verband met het vervoer van afval in het grensoverschrijdende verkeer.

Illegale afvaltransporten zijn een groot probleem, vooral in het grensgebied. "We willen illegale afvaltransporten uit de roulatie halen en de controledruk verder verhogen. Dergelijke controles hebben altijd een zeker preventief karakter", zegt Marco Ellermann, woordvoerder van de politie van Osnabrück.

Tijdens een transport beladen met kopersnippers constateerden de officieren dat er tegenstrijdigheden waren tussen de informatie in de laadpapieren en de werkelijke lading. De lading kwam niet overeen met de informatie op papier. Hierdoor is er nu de eerste verdenking van een strafbaar feit op grond van de zogenaamde Wet overbrenging afvalstoffen. Bovendien had de importeur voor wie de lading bestemd was geen officiële vergunning om dergelijk afval in ontvangst te nemen en te recyclen.

Bij verder transport van afval, beladen met geperste kunststofresten, bestaat het vermoeden dat de restanten niet mogen worden afgevoerd naar het in de laadpapieren vermelde recycling- en verwijderingsbedrijf in Oost-Europa. Verdere onderzoeken lopen in samenwerking met het Federaal Milieuagentschap.

Ook overtredingen door een gebrek aan etikettering van afval werden bestraft.

Naast de afvalovertredingen constateerden de agenten verschillende overbeladen vrachtwagens, technische mankementen en onvoldoende zekering van de lading. In één geval werd de lading (lange stalen buizen) gezekerd met slechts negentien spanbanden in plaats van de voorgeschreven zestig. In een aantal gevallen werd verder rijden verboden totdat de gebreken waren verholpen, borgsommen werden ingehouden en winstafnames werden gesstart, in totaal ongeveer 3.000 euro.

Naast de politie van Osnabrück was ook de Inspectie Leefomgeving en Transport uit Rotterdam aanwezig, vertegenwoordigers van het ministerie van Milieu van Nedersaksen, de handelstoezichthouders van Osnabrück en Hildesheim, evenals het Federaal Bureau voor Goederenvervoer van het district Arnsberg uit Noordrijn-Westfalen. Ook in de toekomst zullen land- en grensoverschrijdende controle-acties plaatsvinden om onder meer illegale afvaltransporten en andere overtredingen van wettelijke voorschriften op transporten te signaleren en op te sporen en illegale afvaltransporten te voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden