Clicky

 
Transport Online - TLN vraagt Rijkswaterstaat om tijdige informatie verkeersellende A12

TLN vraagt Rijkswaterstaat om tijdige informatie verkeersellende A12

TLN vraagt Rijkswaterstaat om tijdige informatie verkeersellende A12
02-09-2021 13:59 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - De aanstaande afsluiting van de A12 gaat fikse gevolgen hebben voor de bereikbaarheid en verkeersdoorstroming in een groot deel van Nederland. TLN heeft Rijkswaterstaat (RWS) opgeroepen om het bedrijfsleven zo snel mogelijk te informeren en maatregelen te nemen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Vanaf 27 september tot 7 oktober voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A12. Daardoor zijn alle rijstroken vanaf knooppunt Oudenrijn tot Nieuwerbrug in de richting van Den Haag volledig afgesloten.

Impact

De gevolgen van de afsluiting zijn zeer groot. "Niet alleen voor de directe regio, maar voor heel Nederland. De A12 is één van de belangrijkste verkeersaders en transportroutes van Nederland, waar dagelijks 80.000 voertuigen rijden, waaronder 9.000 vrachtwagens. Als die weg negen dagen dicht gaat en het verkeer om moet rijden, heeft dat een grote impact op de doorstroming op alternatieve routes zoals de A2, A27 en A15", aldus TLN.

Verkeershinder

Na de plotse aankondiging van de afsluiting eind juni heeft TLN direct contact gezocht met Rijkswaterstaat. Tijdens verschillende overleggen die volgden zijn door TLN, evofenedex en enkele logistieke bedrijven uit de regio meerdere alternatieven aangedragen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, zoals het verschuiven van het onderhoud naar de zomer van 2022, en het openhouden van minstens één rijstrook tijdens de wegwerkzaamheden. Die alternatieven lijken echter niet mogelijk, of leiden tot een veel langere periode van verkeerhinder, aldus Rijkswaterstaat.

Communicatie

Tijdens die gesprekken met RWS, die tot op het hoogste niveau gevoerd werden door TLN-voorzitter Elisabeth Post met de top van RWS, heeft TLN meermaals benadrukt dat, wanneer uitstel echt geen optie zou zijn, tijdige communicatie over de afsluiting cruciaal is om de onvermijdelijke verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Gezien het korte tijdsbestek moet de landelijke hindercampagne spoedig op stoom komen.

Omleidingsroutes

RWS komt binnenkort met precieze informatie over omleidingsroutes, de alternatieven voor ondernemers in de regio, en welke maatregelen RWS neemt om de hinder te beperken en de verkeersveiligheid op het onderliggende wegennet te borgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden