Clicky

 
Transport Online - Buitenveldertbaan twee weken buiten gebruik wegens baanonderhoud

Buitenveldertbaan twee weken buiten gebruik wegens baanonderhoud

Buitenveldertbaan twee weken buiten gebruik wegens baanonderhoud
02-09-2021 11:49 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - De Buitenveldertbaan is van 6 tot en met 17 september in onderhoud en in deze periode niet beschikbaar voor vliegverkeer. Omdat deze baan niet beschikbaar is voor vliegverkeer, kan in deze periode de Oostbaan meer worden ingezet als landingsbaan. Dit kan in het geval van harde (zuid)westenwind zijn of wanneer buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Door het onderhoud aan de Buitenveldertbaan zijn mogelijk ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer in gebruik. Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en de Kaagbaan.

Aan de Buitenveldertbaan wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat de start- en landingsbaan in goede conditie is en blijft. Er worden herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Aangepast baangebruik

Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of wanneer de omstandigheden, zoals het weer, het aanbod van vliegverkeer en de beschikbaarheid van andere banen daarom vragen. In de onderhoudsperiode kunnen de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan en de Oostbaan meer ingezet worden.

De baan is continu buiten gebruik van maandag 6 september tot dinsdag 14 september. Vanaf dinsdag 14 september tot en met vrijdag 17 september is de baan in de avond en de nacht wel inzetbaar. Na 17 september is de start- en landingsbaan weer volledig beschikbaar.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden