Clicky


 


Verstrekker ‘zelfmoordpillen’ blijft nog zeker zestig dagen vastzitten

Verstrekker ‘zelfmoordpillen’ blijft nog zeker zestig dagen vastzitten
02-09-2021 10:39 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Een 28-jarige man, die in juli werd aangehouden op verdenking van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen, blijft nog zeker zestig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant gisterenmiddag beslist. het onderzoek is nog volop gaande. 

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na het overlijden van een vrouw uit Best in mei 2021. Bij deze persoon werden gegevensdragers aangetroffen die het onderzoeksteam hebben geleid naar de 28-jarige man.

De man wordt ervan verdacht dat hij de pillen aan honderden mensen heeft verkocht tussen begin 2018 tot en met juni 2021. Tenminste zes mensen zijn overleden. Een andere verdenking is witwassen. De man zou veel geld hebben verdiend aan de verkoop van de middelen en hij zou daarvan hebben geleefd. Hoeveel hij precies verdiende wordt verder onderzocht. Daarom loopt er ook een financieel onderzoek.

Naast het financieel onderzoek wordt onderzocht of er meer mensen zijn overleden aan de pillen die door de man zijn verkocht. Ook is er een psycholoog benoemd die onderzoek doet. De inschatting is dat er nog zeker maanden aan onderzoek plaatsvindt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats