Clicky

 
Transport Online - Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens definitief over

Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens definitief over

Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge Bedrijfswagens definitief over
02-09-2021 09:07 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZEEWOLDE/AMERSFOORT - Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep, verstevigt haar positie met de overname van de bedrijfswagenactiviteiten van de Sent Waninge Groep per 1 september 2021, waarmee de intentieverklaring van 26 maart 2021 definitief geworden is. Met de overname van Sent Waninge Bedrijfswagens breidt Bakker Bedrijfswagens haar activiteiten uit in Noord- en Oost Nederland.

Beide dealerbedrijven richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF en GINAF en bestelwagens van de merken Fiat en Iveco.

De zes vestigingen van Sent Waninge (Assen, Emmen, Hengelo, Hoogeveen, Stadskanaal en Zwolle) worden toegevoegd aan de twaalf vestigingen van Bakker Bedrijfswagens (Amersfoort, Apeldoorn, Apeldoorn, Apeldoorn TRP, Barneveld, Doetinchem, Duiven, Ederveen, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel, Utrecht en Winterswijk).

Naast de bedrijfswagenvestigingen worden ook het schadeherstelbedrijf en Sent Waninge Techniek, beiden gevestigd in Hoogeveen, overgenomen. Door deze overname wordt een bedrijf gevormd met circa 180 miljoen euro omzet en circa 425 medewerkers.

Tom van de Mosselaar, algemeen directeur van Bakker Bedrijfswagens: "Het familiebedrijf Sent Waninge heeft een vergelijkbare historie als de Bakker Groep en een grote reputatie als truck dealerbedrijf. Wij zijn enorm trots dat wij Sent Waninge met haar hooggekwalificeerde medewerkers en specialistische kennis kunnen samenvoegen met ons bedrijf. Hierdoor ontstaat een bedrijfswagen dealerbedrijf, dat nog beter in staat is om de mobiliteitsvraagstukken van haar klanten op te lossen. Bovendien biedt de samenvoeging onze medewerkers unieke mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien."

De Bakker Groep heeft naast de bedrijfswagendivisie een logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is gevestigd in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.

Foto's

 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen
 • Versteijnen
  Versteijnen
 • Smilda
  Smilda
 • Van Keulen Transport
  Van Keulen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden