Clicky


Voertuig met drank voor Grand Prix Zandvoort 75 procent overbeladen en chauffeur reed zonder rijbewijs

Voertuig met drank voor Grand Prix Zandvoort 75 procent overbeladen en chauffeur reed zonder rijbewijs
01-09-2021 16:37 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - [update 16:52 uur] In de Amsterdamse haven is woensdagochtend 1 september 2021 een integrale controle gehouden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Koninklijke Marechaussee, Douane, Port of Amsterdam en de politie. Bij de controle werden onder meer twee personen aangehouden en 25 boetes uitgeschreven.

Ook werden er zes voertuigen gewogen, waarvan er twee geen overschrijding kenden. Vier voertuigen waren wel overbeladen, waarvan één voertuig voor 75 procent was overbeladen vanwege een lading drank bestemd voor de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort. De bestuurder van deze bestelbus, een 33-jarige man uit Amstelveen, werd bovendien aangehouden omdat hij reed zonder rijbewijs. Deze was eerder ingevorderd.

Een 41-jarige man met de Duitse nationaliteit is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.

Gebreken

De chauffeur van een trekker met oplegger combinatie kreeg een boete voor vier (van de zes!) gladde banden op de oplegger, meldt de ILT.

Meerdere voertuigen moesten eerst acute gebreken verhelpen alvorens zij hun weg mochten vervolgen.

Er werden processen verbaal uitgeschreven voor het verrichten van transportwerkzaamheden zonder de vereiste vergunning, het rijden zonder een werkende tachograaf en in een voertuig werd een kentekenplaat van een gestolen scooter aangetroffen.

Eén persoon diende een openstaande boete á 295 euro ter plaatse te betalen en een vreemdeling werd staande gehouden.

Boetes

In totaal werden er 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten en 38 registraties vastgelegd voor controle.