Clicky

 Kroongetuige liquidatieproces: 50 namen op dodenlijst van Taghi

Kroongetuige liquidatieproces: 50 namen op dodenlijst van Taghi
01-09-2021 11:36 | Binnenland | auteur AMP

AMSTERDAM - Volgens Tony de G., kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh, stonden er zo'n vijftig namen op een liquidatielijst die uitgevoerd moest worden. Er was dus "genoeg werk voor een hele periode", zou hoofdverdachte Delano R. tegen de kroongetuige hebben gezegd. De namen op die dodenlijst zouden op één na allemaal van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi afkomstig zijn.

De kroongetuige vertelde hier woensdag over op de derde dag van de inhoudelijke behandeling van het proces, Eris genaamd, in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Eris gaat over meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het Openbaar Ministerie denkt dat Delano R. als een soort 'moordmakelaar' fungeerde. Hij zou liquidatieopdrachten hebben aangenomen en deze vervolgens binnen de motorclub hebben uitgezet.

De advocaten van verschillende verdachten zetten grote vraagtekens bij de verklaringen van de kroongetuige en de betrouwbaarheid ervan. Naar eigen zeggen heeft De G. "volledig open kaart gespeeld" in zijn verklaringen en daarbij "niemand ontzien".

De G. liep over naar justitie nadat hij in Spanje was aangehouden voor de moord op Jair Wessels, die in juli 2017 in Breukelen werd doodgeschoten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions