Clicky

 
Transport Online - Eigenaar EasyToys neemt erotiekbedrijf Christine le Duc over

Eigenaar EasyToys neemt erotiekbedrijf Christine le Duc over

Eigenaar EasyToys neemt erotiekbedrijf Christine le Duc over
01-09-2021 09:08 | Financieel | auteur ANP

VEENDAM - EQOM Group, de eigenaar van EasyToys, neemt erotiekwinkelketen Christine le Duc over. De vijf Nederlandse sekswinkels en webshop houden hun eigen merknaam. Daarnaast heeft EQOM ook de Noorse verkoper van seksspeeltjes Kondomeriet overgenomen. Wat EQOM heeft betaald voor de overnames is niet bekendgemaakt.

Door de dubbele overname stijgt de totale omzet van de EQOM Group van 100 miljoen euro vorig jaar naar 160 miljoen euro in 2021. In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 300 werknemers. EDC Retail, moederbedrijf van EasyToys, was sinds januari onderdeel van EQOM. De Nederlandse investeerder Waterland Private Equity heeft ook geld in het bedrijf gestopt.

Eric Idema is voorzitter van de EQOM Group en tevens topman van EDC Retail. "We willen in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot wereldspeler met een totale omzet van een half miljard euro", zegt Idema in een persbericht. "Samen kunnen we de nog altijd heersende taboes voor eens en voor altijd doorbreken zodat straks iedereen tussen de Noordkaap en Key West een seksspeeltje van ons in het nachtkastje heeft liggen."

EDC Retail uit Veendam kreeg nationale bekendheid vanwege een rel over het shirtsponsorschap van voetbalclub FC Emmen. De KNVB wilde dat in eerste instantie niet toestaan omdat ook kinderen het shirt met EasyToys erop zouden dragen. Daarop bood het erotiekbedrijf aan om op kindershirts de naam van dierentuin Wildlands te zetten. Uiteindelijk stond de KNVB de sponsoruiting toch toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats