Clicky

 
Transport Online - Omgeving De Groot Fresh Group in Hedel blijft veiligheidsrisicogebied

Omgeving De Groot Fresh Group in Hedel blijft veiligheidsrisicogebied

Omgeving De Groot Fresh Group in Hedel blijft veiligheidsrisicogebied
31-08-2021 14:30 | Criminaliteit | auteur ANP

MAASDRIEL - De omgeving van fruitbedrijf De Groot Fresh Group in het Gelderse Hedel (gemeente Maasdriel) blijft in elk geval tot 1 december van dit jaar een veiligheidsrisicogebied. In zo'n gebied mag de politie mensen preventief fouilleren.

Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel heeft besloten de aanwijzing voor de tweede keer te verlengen, omdat er bij politiecontroles in de buurt van het fruitbedrijf meerdere illegale vuurwapens en andere wapens zijn aangetroffen. Dat leidt tot onveilige situaties en versterkt het gevoel van onveiligheid, aldus de gemeente.

Het fruitbedrijf is betrokken bij een afpersingszaak. In 2019 vonden medewerkers van het bedrijf een lading cocaïne in een zending fruit en lichtten de politie in. Afpersers eisten vervolgens in een sms een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro. Toen er verdachten werden opgepakt kregen familie van de directie van het bedrijf en medewerkers met geweld te maken. Er werd geschoten op woningen, er werd brand gesticht bij andere woningen en er werd een handgranaat in een woning gegooid.

Als veiligheidsrisicogebied gelden onder meer de op- en afritten van de snelweg A2 daar in de buurt en de Hedelse brug. De politie controleert daar met name in de weekeinde geregeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden