Clicky

 
Transport Online - OPEC+ verwacht olieoverschot in 2022

OPEC+ verwacht olieoverschot in 2022

OPEC+ verwacht olieoverschot in 2022
31-08-2021 14:24 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

WENEN - Dit jaar blijft er nog een tekort aan olie, maar volgend jaar verandert dat. Dan is er meer olie dan er vraag is, stelt oliekartel OPEC samen met enkele bevriende landen. Die zogeheten OPEC+ presenteerde zijn nieuwste raming een dag voordat de olieministers van de aangesloten landen overleggen.

De OPEC+ is bezig de vanwege de coronacrisis ingestelde productiebeperkingen geleidelijk weer af te bouwen. Zo zou de productie vanaf augustus elke maand met 400.000 vaten olie per dag moeten worden opgevoerd. Dat is niet voldoende om dit jaar aan alle vraag te voldoen, waardoor de olievoorraden in opslagen wereldwijd zullen afnemen. Dat betekent ook dat de olieprijzen voorlopig vermoedelijk niet zullen dalen.

Vanaf januari gebeurt dat mogelijk wel. Dan wordt er wereldwijd meer olie geproduceerd dan er vraag is en dat te grote aanbod houdt heel 2022 aan. Daardoor kunnen de voorraden die landen aanhouden weer worden aangevuld.

Overigens is het volgens persbureau Bloomberg onduidelijk of alle potentiële olieproductie die de OPEC+ in theorie nu achterhoudt wel klopt. Zo ligt het basisgetal waar Rusland mee rekent aanzienlijk hoger dan de olieproductie van dat land voor de coronacrisis. Landen als Angola en Nigeria hebben bovendien nu al moeite om alle olie te produceren die ze volgens de huidige afspraken mogen oppompen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats