Clicky

 
Transport Online - Kaag: uitsluiting PvdA en GroenLinks heel moeilijk uit te leggen

Kaag: uitsluiting PvdA en GroenLinks heel moeilijk uit te leggen

Kaag: uitsluiting PvdA en GroenLinks heel moeilijk uit te leggen
31-08-2021 13:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - D66-leider Sigrid Kaag vindt het "heel moeilijk" uit te leggen dat VVD en CDA samenwerking met het 'linkse blok' van PvdA en GroenLinks uitsluiten. Zelf blijft zij erbij dat zij een hernieuwde coalitie met de ChristenUnie niet voor de hand vindt liggen.

VVD en CDA hebben nu ook formeel de deur dichtgegooid voor een vijfpartijencoalitie waar zowel de PvdA als GroenLinks deel van uitmaakt, nog voordat daar inhoudelijk over gesproken is. "Ik betreur dat enorm", zegt Kaag, die na de verkiezingswinst van haar partij in maart steeds gepleit heeft voor een zo progressief mogelijk kabinet.

D66 en VVD hebben volgens Kaag in een onderhandelingsstuk "goede ideeën" op tafel gelegd waarvan zij hoopte dat die de basis konden vormen voor samenwerking tussen links en rechts. Zij roemt ook de "historische stap" die PvdA en GroenLinks hebben gezet door de handen ineen te slaan.

"Het is heel moeilijk voor ons om de uitsluiting van GroenLinks en de PvdA zomaar te zien als een logische stap", zegt Kaag. Zij vindt dat het nu aan de VVD als grootste partij is om een uitweg te zoeken uit de impasse.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden