Clicky

 Greenpeace: Cora van Nieuwenhuizen nam klimaatcrisis nooit serieus

Greenpeace: Cora van Nieuwenhuizen nam klimaatcrisis nooit serieus
31-08-2021 11:44 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Milieuorganisatie Greenpeace Nederland is niet erg enthousiast over de benoeming van Cora van Nieuwenhuizen tot voorzitter van de brancheorganisatie Vereniging Energie-Nederland. De scheidende minister "nam de klimaatcrisis nooit serieus", vindt Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie van de club.

"Cora van Nieuwenhuizen heeft als minister van Infrastructuur en Waterstaat flinke steken laten vallen door geen streep te zetten door Lelystad Airport en het willen doordrukken van de snelwegverbreding bij Amelisweerd. Ze werd niet voor niets geprezen door de asfaltindustrie", zegt ze.

"Nederland had de afgelopen jaren stappen kunnen zetten op gebied van duurzaam vervoer. Meer elektrisch rijden, meer treinen en minder vliegen. Maar VVD’er Van Nieuwenhuizen nam de klimaatcrisis nooit serieus en gelooft nog steeds dat de CO2-uitstoot van grote vervuilers als KLM en Schiphol de komende jaren kan groeien."

Oulahsen zegt te hopen dat Van Nieuwenhuizen "een omslag maakt en wel leiderschap toont om de klimaatcrisis aan te pakken met Energie-Nederland."

Milieudefensie heeft geen mening over de benoeming, zo liet een woordvoerder weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions