Clicky

 
Transport Online - Links blok overlegt met Rutte en Hoekstra bij informateur

Links blok overlegt met Rutte en Hoekstra bij informateur

Links blok overlegt met Rutte en Hoekstra bij informateur
31-08-2021 11:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PvdA-leider Lilianne Ploumen en Jesse Klaver van GroenLinks zijn dinsdag bij informateur Mariëtte Hamer aangeschoven voor overleg met Mark Rutte (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA). Die laatste twee hebben steeds gezegd niets te zien in een kabinet met beide linkse partijen.

Vijf maanden na de verkiezingen lijkt de formatie muurvast te zitten. Voorafgaand aan het gesprek wilden Rutte en Hoekstra zoals gebruikelijk niets kwijt. De leiders van de linkse partijen hebben eerder aangegeven ongeduldig te worden en ze willen duidelijkheid van VVD en CDA.

Die twee partijen gaan echter het liefst verder regeren met de ChristenUnie. Die partij ziet weer niets in het document dat VVD en D66 hebben opgesteld en dat een aanzet moet vormen tot een regeerakkoord. Daarbij komt dat D66-leider Sigrid Kaag heeft aangegeven niet met de ChristenUnie verder te willen.

Kaag en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers komen later dinsdagochtend ook nog langs bij Hamer. Hierna praat de informateur opnieuw met de leiders van VVD, D66 en CDA. Die drie partijen kunnen ook nog een minderheidskabinet gaan vormen.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden