Clicky

 
Transport Online - Cora van Nieuwenhuizen stopt per direct als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat

Cora van Nieuwenhuizen stopt per direct als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat

Cora van Nieuwenhuizen stopt per direct als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat

DEN HAAG - [update 12;16 uur] De demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, drs. Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga, heeft de Koning verzocht haar per 31 augustus 2021 ontslag te verlenen als minister van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de aanvaarding van een andere functie. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagochtend.

Cora van Nieuwenhuizen wordt per 1 oktober 2021 voorzitter van Vereniging Energie-Nederland en neemt het stokje over van Medy van der Laan die zes jaar aan het roer stond.

Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, gaat het met ingang van 31 augustus, opvolgen als demissionair minister van Infrstructuur en Waterstaat. De minister zal vanmiddag ten overstaan van de Koning op Paleis Noordeinde worden beëdigd.

De minister van Defensie, drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, zal de taken van de staatssecretaris van Defensie overnemen.

Het bestuur van Energie-Nederland is verheugd over de komst van Cora Nieuwenhuizen. Roger Miesen, vice-voorzitter Energie-Nederland: “De komende periode is cruciaal, er zijn belangrijke besluiten nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Daarom zijn wij erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die met haar ervaring en daadkracht de komende essentiële fase in de energietransitie vanuit Energie-Nederland kan begeleiden.”

Patrick Lammers, vice-voorzitter Energie-Nederland: “Met de komst van Cora als voorzitter van Energie-Nederland krijgt onze vereniging een zeer ervaren bestuurder. Met haar ervaring in zowel Nederland als Europa kan Energie-Nederland samen met de leden de energietransitie verder gaan versnellen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden