Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenfabrikant Scania legt meer fabrieken stil om chiptekort

Vrachtwagenfabrikant Scania legt meer fabrieken stil om chiptekort

Vrachtwagenfabrikant Scania legt meer fabrieken stil om chiptekort
30-08-2021 16:10 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/AFP

STOCKHOLM - De Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania gaat meer fabrieken stilleggen vanwege de tekorten aan computerchips. Nu gaan ook fabrieken in Zweden en Frankrijk dicht. Eerder werd al bekend dat Scania zijn fabrieken in Zwolle en Meppel opnieuw deels stillegt.

De productie op die locaties wordt een week onderbroken. Volgende week gaan ook fabrieken in Argentinië en Brazilië dicht vanwege de chiptekorten, aldus Scania.

Tijdens de coronapandemie nam de vraag naar chips vanuit de autosector sterk af, terwijl die juist sterk toenam vanuit de techsector, bijvoorbeeld voor smartphones en laptops voor thuiswerken. Nu de vraag vanuit de autosector weer sterk stijgt, hebben chipbedrijven moeite om daar aan te voldoen. Dat heeft dus tekorten tot gevolg.

Scania is onderdeel van het Volkswagen-concern en heeft net als veel andere truck- en autobedrijven te kampen met de tekorten aan halfgeleiders. Ook VDL Nedcar in Born moest meermaals de productie van auto's stilleggen. VDL bouwt voor BMW meerdere modellen van de Mini en de BMW X1. Ook autobouwers als Ford, Toyota, Daimler, Mitsubishi, Jaguar Land Rover en General Motors (GM) hebben te maken met productieverstoringen.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats