Clicky

 
Transport Online - IS eist raketaanval op vliegveld Kabul op

IS eist raketaanval op vliegveld Kabul op

IS eist raketaanval op vliegveld Kabul op
30-08-2021 15:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KABUL - Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de raketaanval maandagochtend op het vliegveld van Kabul opgeëist. Een deel van de raketten zou zijn onderschept door het raketafweersysteem nabij de luchthaven. Hoeveel schade de aanval precies heeft veroorzaakt is nog onduidelijk.

Het was in eerste instantie niet duidelijk wie er had geschoten en waarop precies. De raketten werden mogelijk afgeschoten van een voertuig ten noorden van de Afghaanse hoofdstad. Journalisten van het Franse persbureau AFP hoorden meerdere raketten over de stad vliegen. En inwoners uit de omgeving van de luchthaven hoorden dat het raketafweersysteem in werd geschakeld.

De Afghaans-Pakistaanse tak van IS was ook verantwoordelijk voor de bomaanslag op het vliegveld van Kabul donderdag, waarbij volgens onofficiële bronnen mogelijk 170 Afghanen stierven. Dertien Amerikaanse militairen kwamen ook om het leven. Als vergelding voor deze aanval hebben de Verenigde Staten twee droneaanvallen uitgevoerd op doelen van de terreurbeweging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions