Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt ondeugdelijk transport van de weg [+foto]

Duitse politie haalt ondeugdelijk transport van de weg

Duitse politie haalt ondeugdelijk transport van de weg [+foto]
30-08-2021 14:57 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

POLHEIM - De politie zag afgelopen donderdag 26 augustus op de Duitse A5 een vrachtwagen met oplegger rijden die een gebruikte vrachtwagen had geladen. De politie besloot het voertuig te controleren. Tijdens de controle bemerkte de politie dat de voertuigcombinatie in slechte staat verkeerde.

Onder andere het luchtremsysteem lekte; ook de remschijven op de achteras zaten ruim onder het vereiste minimum. Dit had kunnen leiden tot een totaal verlies van het remeffect. Bovendien was de besturing al behoorlijk versleten en vertoonde het voertuigframe scheuren.

De remmen van de oplegger waren bijna volledig uitgevallen. Op drie van de zes wielen zaten geen remblokken meer. De overige drie wielen hadden een restremeffect van slechts 20 procent.

Ook de zekering van de lading van 14 ton kan op zijn best als "slecht" worden omschreven. Het transport was met 20,70 meter veel te lang. De ontheffing, die al was verlopen, stond een maximum van 20,25 meter toe, meldt de politie maandag.

Het gevolg was het onmiddellijke verbod van de verdere rit. De eigenaar van het voertuig moest ter plaatse een borg van 3.500 euro betalen. De agenten hebben de kentekenplaten veiliggesteld en naar het verantwoordelijke registratiekantoor in Polen gestuurd.

"Het is niet voor te stellen wat er zou zijn gebeurd als de vrachtwagenchauffeur hard had geremd of als er noodstop nodig was geweest. Dankzij deskundige collega's van de gespecialiseerde verkeersleiding, zoals in dit geval hoofdinspecteur Brüning, vormt deze "tikkende tijdbom" geen enkel gevaar meer", aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats