Clicky


Twee wolven ontsnapt en weer gevangen in DierenPark Amersfoort

Twee wolven ontsnapt en weer gevangen in DierenPark Amersfoort
30-08-2021 13:26 | Binnenland | auteur ANP

AMERSFOORT - [update 18:55 uur] In DierenPark Amersfoort zijn maandag twee wolven ontsnapt uit hun verblijf. Bezoekers van de dierentuin hoorden van dierenverzorgers dat het om één ontsnapt dier zou gaan, maar het park maakte toen de dieren weer gevangen waren op Facebook bekend dat het om twee wolven ging. De wolven zijn verdoofd en daarna teruggebracht naar hun onderkomen.

De wolven schrokken van werkzaamheden rondom hun verblijf. Ze ontsnapten via een kuil aan de onderkant van het hekwerk rond dat verblijf, meldt de dierentuin. De dieren hadden die kuil zelf gegraven. Dat moet heel recent zijn gebeurd volgens het dierenpark, want toen het wolvenverblijf pasgeleden is gecontroleerd waren er nog geen gebreken aan de omheining. Het wolvenverblijf voldoet aan de veiligheidseisen en het zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn dat de wolven een kuil onder een hek door graven. Hoe dat kan wordt nog onderzocht, zegt een woordvoerder van het park. Het hekwerk rond het wolvenverblijf is maandagmiddag hersteld. De wolven blijven nog even in een separatieruimte om tot rust te komen.

Bezoekers moesten nadat de dieren ontsnapten naar binnen. Dat was nodig zodat de verzorgers de loslopende wolven rustig konden opzoeken. Er is geen gevaar voor het publiek geweest, aangezien wolven banger voor mensen zijn dan omgekeerd, aldus het park. Volgens wolvenkenner Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging kan een wolf die in gevangenschap is gehouden onvoorspelbaar reageren. Een wolf die opgesloten heeft gezeten kan volgens hem juist heel vervelend worden.

Dierenparken hebben protocollen over de handelwijze als een dier ontsnapt. Bij DierenPark Amersfoort ontsnapten in november vorig jaar twee chimpansees, nadat een verzorger een deur niet goed had afgesloten. De chimpansees moesten doodgeschoten worden, omdat ze erg agressief waren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions