Clicky

 
Transport Online - North Sea Port onderzoekt corrosiebacterie

North Sea Port onderzoekt corrosiebacterie

North Sea Port onderzoekt corrosiebacterie
30-08-2021 10:41 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZELZATE - In de jachthaven van Zelzate, aan het Kanaal Gent-Terneuzen, werd een corrosiebacterie op de romp van enkele jachten vastgesteld. North Sea Port ziet hier de urgentie van in en gaat voor verder onderzoek.

Begin augustus werd het havenbedrijf North Sea Port door de Hoge Zeevaartschool in Antwerpen op de hoogte gebracht van het bestaan van de bacterie. Ook de resultaten van het uitgevoerde onderzoek in de jachthaven zijn bij het havenbedrijf bekend. De vastgestelde corrosie is van zo’n aard dat het havenbedrijf verder onderzoek wenselijk vindt.

Het havenbedrijf contacteerde de beheerders van het Kanaal Gent-Terneuzen aan de Vlaamse zijde van de grens. Ook het Nederlandse Rijkswaterstaat werd geïnformeerd. Het water en de scheepvaart gaan immers over de grens.

Intussen staat het havenbedrijf ook in contact met de gemeenten die aan het Kanaal liggen, alsook met heel wat bedrijven.

Er zijn veel vragen waar North Sea Port en haar partners een antwoord op willen: wat is de oorzaak van deze bacterie, hoe ver is de bacterie verspreid, wat betekent dit voor de scheepvaart, de haveninfrastructuur (zoals damwanden) en de waterkwaliteit in het algemeen? Er moet worden voorkomen dat de bacterie zich verspreidt en elders schade kan aanrichten.

Het onderzoek voorbereiden, uitvoeren en evalueren vraagt tijd. Het havenbedrijf zal hierover communiceren indien er meer informatie voor handen is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats