Clicky


Ruim 2,3 miljoen kijkers voor start twaalfde seizoen Boer Zoekt Vrouw

Ruim 2,3 miljoen kijkers voor start twaalfde seizoen Boer Zoekt Vrouw
30-08-2021 09:04 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De eerste aflevering van het twaalfde seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft zondagavond op NPO 1 ruim 2,3 miljoen kijkers getrokken. Het programma waarin opnieuw tien boeren op zoek gaan naar liefde was daarmee het best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

De aftrap van het nieuwe seizoen werd iets minder goed bekeken dan vorig seizoen, toen nog bijna 2,6 miljoen mensen klaarzaten voor het voorstelrondje. De reeksen daarvoor werden nog veel beter bekeken met zelfs cijfers richting de 4 miljoen.

Boer Zoekt Vrouw had de meeste concurrentie van Expeditie Robinson op RTL 4. Het survivalprogramma ging van start met bijna 1,5 miljoen kijkers. De terugkeer van Eva Jinek op tv werd daarna door 883.000 mensen gezien. Op NPO 1 keken gelijktijdig 785.000 mensen live naar het musicalprogramma op de Uitmarkt, waar traditioneel voorproefjes werden gegeven van allerlei producties. Ook werden er enkele Musical Awards uitgereikt.

Formule 1

In de middag stond de televisie in veel Nederlandse huiskamers op Ziggo Sport afgestemd. Gemiddeld wachtten ruim 1,2 miljoen mensen twee uur tevergeefs tot de Formule 1-race in Spa-Francorchamps begon. Vanwege de vele regen werd de wedstrijd steeds uitgesteld. Pas aan het begin van de avond leek de race alsnog te beginnen, maar opnieuw werd de wedstrijd afgevlagd. Toen keken ruim 1,1 miljoen mensen.

In de tussentijd werd de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Getafe door 949.000 mensen gevolgd, unieke cijfers voor een wedstrijd uit de Spaanse competitie.