Clicky


Regen zorgt voor latere start Grote Prijs van België

Regen zorgt voor latere start Grote Prijs van België
29-08-2021 16:01 | Sport | auteur ANP

SPA-FRANCORCHAMPS - De Grote Prijs van België in de Formule 1 ondervindt veel hinder van de gestage regenval op het circuit van Spa-Francorchamps. De race, die om 15.00 uur zou starten, begint later dan gepland.

Kort voor 15.30 uur begonnen de coureurs wel aan wat rondjes om de toestand van het circuit te inspecteren. Dat gebeurde achter de safetycar. De wedstrijdleiding besloot al gauw de startprocedure af te breken en stuurde de bolides de pitstraat in. Vooralsnog is de race voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Max Verstappen heeft poleposition en reed zijn verkenningsrondjes vlak achter de safetycar. De Nederlander liet weten dat hij het wel vond meevallen met het zicht, maar veel andere coureurs zagen door de nevel van de opspattende regen te weinig en lieten dat ook weten via de boordradio.

Sergio Pérez ontbreekt in het startveld. De Mexicaanse teamgenoot van Verstappen bij Red Bull reed zijn auto kapot door een crash in de eerste verkenningsronde, nog voor de auto's zich verzamelden op de startvakken.

Er is publiek bij de race in de Ardennen, onder wie veel Nederlandse fans van Verstappen. De tribunes gaan schuil onder een 'deken' van paraplu's.