Clicky


 


Opnieuw incident in Alblasserdam, politie onderzoekt verband

Opnieuw incident in Alblasserdam, politie onderzoekt verband
29-08-2021 15:47 | Misdaad | auteur ANP

ALBLASSERDAM - De politie onderzoekt of een brand in Alblasserdam in een bedrijfspand zondagochtend vroeg verband houdt met eerdere incidenten in de stad. Er zijn aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting in het pand aan de Edisonweg, meldt de politie. Eerder dit weekeinde, in de nacht van vrijdag op zaterdag, was een explosie bij een woning aan De Boezem in dezelfde plaats en kort na die ontploffing vond de politie bij een woning aan de Merelstraat eveneens een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest dat komen weghalen.

Een eventueel verband is "een van de scenario’s die worden onderzocht", aldus de politie. Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraakalarm dat bleef afgaan in het pand aan de Edisonweg. Er bleek brand te zijn in het bedrijfspand. De brandweer heeft de brand geblust. Niemand raakte gewond.

De woningen aan De Boezem en de Merelstraat waren eerder al gesloten door de burgemeester in verband met de 'vergisontvoering' van een 56-jarige man uit Hoofddorp. De regionale nieuwszender Rijnmond meldde destijds dat het eigenlijke doelwit van de ontvoering in het huis aan De Boezem zou wonen. Bewoners van een huis in de Merelstraat zouden in relatie staan met het doelwit, aldus de omroep. De ontvoeringszaak zou verband houden met de onderschepping van een grote partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Voor de vergisontvoering van de Hoofddorper zitten zes verdachten vast.

Het Openbaar Ministerie twitterde zaterdagmorgen dat het samen met de politie bekijkt of de incidenten van vrijdagnacht "te maken hebben met een lopend onderzoek naar bedreigingen van de bewoners van de beide adressen". Omdat het om een lopend onderzoek gaat, kan het OM niet inhoudelijk ingaan op vragen.

Bij de explosie vrijdag op zaterdag zijn geen mensen gewond geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats