Clicky

 
Transport Online - Minister Kaag reist komende week naar regio Afghanistan

Minister Kaag reist komende week naar regio Afghanistan

Minister Kaag reist komende week naar regio Afghanistan
28-08-2021 20:50 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) reist komende week naar de regio Afghanistan. Dat meldt demissionair minister-president Mark Rutte op Twitter. Hij verzekert dat het kabinet er alles aan doet om evacuaties uit Kabul weer mogelijk te maken.

Een woordvoerder van Kaags ministerie wil niet zeggen naar welk land de bewindsvrouw gaat en wat zij daar precies gaat doen. De evacuaties uit Afghanistan, waar de extremistische Taliban de macht hebben overgenomen, zijn afgelopen week gestaakt. In het land zijn vermoedelijk vele honderden mensen achtergebleven die Nederland had willen ecavueren.

Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een Nederlands paspoort die niet tijdig weg konden komen. Ook zitten er nog tolken vast en andere mensen die de afgelopen jaren in Nederlandse dienst hebben gewerkt, en daardoor mogelijk te duchten hebben van de nieuwe machthebbers.

Rutte meldt verder dat hij de huidige situatie besproken heeft met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij heeft met haar afgesproken dat Nederland en Duitsland, samen met het Verenigd Koninkrijk en andere landen, zo snel mogelijk weer een "presentie" willen hebben in Afghanistan. Dat is wel afhankelijk van "de politieke en veiligheidssituatie".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden