Clicky

 China onderneemt actie tegen online kritiek op Chinese economie

China onderneemt actie tegen online kritiek op Chinese economie
28-08-2021 14:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - China gaat internetplatforms, websites en socialemedia-accounts aanpakken die financiële informatie publiceren die volgens Peking schadelijk is voor de Chinese economie. De autoriteiten willen zo een einde maken aan praktijken van mensen die kwaad zouden spreken over de Chinese financiële markten en het binnenlands beleid en die economische gegevens onjuist zouden interpreteren.

In een verklaring spreekt de Chinese toezichthouder voor cyberveiligheid van een nieuwe twee maanden durende campagne. Die zal zich ook richten op Chinezen die buitenlandse mediaberichten of commentaren publiceren die binnenlandse financiële onderwerpen verkeerd interpreteren "zonder een standpunt in te nemen of een oordeel te vellen".

Websites en internetplatforms kunnen van de autoriteiten de opdracht krijgen om zaken te verwijderen of accounts te sluiten. De actie moet leiden tot een "goedaardige" internetomgeving. Dat zou goed zijn voor een "duurzame en gezonde ontwikkeling" van de Chinese economie en samenleving.

Deze week werd al bekend dat de Chinese autoriteiten ook met regels willen komen op het gebied van de algoritmes die techbedrijven gebruiken. Die algoritmes bepalen onder meer welke video's en andere inhoud worden aanbevolen aan consumenten. De nieuwe regels zouden onder meer praktijken verbieden die "verslaving of hoge consumptie aanmoedigen". Peking is al enige tijd bezig de machtspositie van grote techbedrijven aan te pakken met strengere regelgeving.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions