Clicky

 
Transport Online - Politie onderzoekt explosie en vondst explosief in Alblasserdam

Politie onderzoekt explosie en vondst explosief in Alblasserdam

Politie onderzoekt explosie en vondst explosief in Alblasserdam
28-08-2021 12:36 | Binnenland | auteur ANP

ALBLASSERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een explosie geweest bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. De woning was eerder al gesloten door de burgemeester. Er raakte niemand gewond. Kort na de ontploffing vond de politie bij een woning aan de Merelstraat een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit volgens de politie weggehaald en onschadelijk gemaakt.

Ook de woning in de Merelstraat was op last van de burgemeester al gesloten. Uit voorzorg zijn de bewoners direct naast de woning ergens anders ondergebracht.

Het onderzoek is nog in volle gang. Volgens een woordvoerder zijn er sporen veiliggesteld. De politie is op zoek naar getuigen.

De beide woningen zijn eerder deze maand gesloten in verband met de 'vergisontvoering' van een 56-jarige man uit Hoofddorp. De regionale nieuwszender Rijnmond meldde destijds dat het eigenlijke doelwit van de ontvoering in het huis aan De Boezem zou wonen. Bewoners van een huis in de Merelstraat zouden in relatie staan met het doelwit, aldus de omroep. De ontvoeringszaak zou verband houden met de onderschepping van een grote partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Voor de vergisontvoering van de Hoofddorper zitten zes verdachten vast.

Het Openbaar Ministerie twitterde zaterdagmorgen dat het samen met de politie bekijkt of de incidenten van vrijdagnacht te maken "hebben met een lopend onderzoek naar bedreigingen van de bewoners van de beide adressen". Omdat het om een lopend onderzoek gaat, kan het OM niet inhoudelijk ingaan op vragen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden