Clicky


Explosie richt grote schade aan bij groente- en fruitgroothandel Lukassen & Zn in Nieuwegein

Explosie richt grote schade aan bij groente- en fruitgroothandel Lukassen & Zn in Nieuwegein
28-08-2021 10:51 | Algemeen | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag 27 augustus op zaterdag 28 augustus heeft er een explosie plaatsgevonden bij groente- en fruitgroothandel Lukassen & Zn aan de Laagraven in Nieuwegein. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade aan de voorgevel. Directeur Gert Lukassen zegt RTV Utrecht dat de schrik er goed in zit.

Lukassen heeft geen idee wie het op zijn familiebedrijf heeft gemunt. Wel moet hij gelijk denken aan De Groot Fresh Group in het Gelderse Hedel. Daar werden drugs gevonden in een lading bananen. Vervolgens werd het fruitbedrijf doelwit van ernstige bedreigingen en aanslagen. "Geen idee of dit ook zoiets is", zegt Lukassen tegen RTV Utrecht.

De recherche meldt zaterdag dat zij graag wil spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De explosie vond rond 02.00 uur plaats bij het bedrijfspand. De voorgevel is flink beschadigd door de explosie. Het pand is afgezet en de politie doet grondig onderzoek. Bij het onderzoek zijn ook camerabeelden veiliggesteld. 

Op de beelden is te zien dat een persoon iets voor 02.00 uur aan komt lopen en een voorwerp voor het pand legt. Hierna loopt de persoon weg. Korte tijd daarna volgt een explosie precies op de plek waar het voorwerp ligt.