Clicky

 
Transport Online - Groot-Brittannië wil immigratieregels versoepelen in strijd tegen chauffeurstekort

Groot-Brittannië wil immigratieregels versoepelen in strijd tegen chauffeurstekort

Groot-Brittannië wil immigratieregels versoepelen in strijd tegen chauffeurstekort
28-08-2021 09:57 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse regering overweegt immigratieregels die gelden sinds de brexit wat te versoepelen, om een ​​einde te maken aan het grote tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt de Britse krant The Times op basis van bronnen bij de overheid. Met deze stap zou Londen gehoor geven aan een toenemende druk van supermarktketens en tal van andere bedrijven die er veel last van hebben.

Volgens The Times wordt er gedacht aan een herziening van een speciale lijst met beroepen die met tekorten kampen. Als chauffeurs op die lijst komen te staan hebben Britse werkgevers meer mogelijkheden om buitenlandse krachten in dienst te nemen. Naar schatting zijn er momenteel zo'n 100.000 chauffeurs te weinig. De beroepenlijst zou eigenlijk pas volgend jaar opnieuw worden beoordeeld. Maar dit proces kan worden versneld vanwege de huidige situatie, aldus de krant.

Veel Britse winkels, cafés en restaurants kampen al een tijdje met bevoorradingsproblemen. McDonald's zit hierdoor zelfs zonder milkshakes in al zijn Britse vestigingen. Ze zijn er daarom tijdelijk van het menu gehaald. Ook rivaal KFC waarschuwde al dat door problemen in de leveringsketen soms niet alle producten op het menu op voorraad zijn.

Het probleem is volgens Britse brancheorganisaties niet uniek voor Groot-Brittannië. In meerdere Europese landen en ook in de Verenigde Staten zou er grote vraag bestaan naar vrachtwagenchauffeurs. Maar de brexit heeft de situatie bij de Britten in rap tempo doen verslechteren, klaagt het bedrijfsleven. Ongekende tekorten aan zowel personeel als materialen belemmeren nu het herstel van de Britse economie uit de coronacrisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden