Clicky

 
Transport Online - Gerard Bakker aangetreden als nieuwe inspecteur-generaal bij de NVWA

Gerard Bakker aangetreden als nieuwe inspecteur-generaal bij de NVWA

Gerard Bakker aangetreden als nieuwe inspecteur-generaal bij de NVWA
27-08-2021 15:01 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Op 16 augustus 2021 is Gerard Bakker aangetreden als inspecteur-generaal (IG) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij volgt de voormalige interim-IG Maarten Ruys op.

“Ik ben erg verheugd over mijn nieuwe rol als IG. De NVWA is een belangrijke toezichthouder als het gaat om de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. Met mijn ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties en kennis van toezicht en handhaving kan ik een waardevolle bijdrage leveren en verder bouwen aan de organisatie”,aldus Bakker. Samen met de medewerkers en het management zal Bakker zich actief inzetten om verder te bouwen aan de belangrijke rol van de NVWA als toezichthouder en de positie richting samenleving, politiek en ondernemingen.

Bakker was de afgelopen 3 jaar hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Eerder vervulde hij de functie directeur Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en gaf hij leiding aan diverse handhavingsprocessen bij de Douane en de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions