Clicky


 


Kraanwagen ramt viaduct in Maastricht, forse schade

Kraanwagen ramt viaduct in Maastricht, forse schade [+foto's]
27-08-2021 14:17 | Ongevallen | auteur Redactie | ANP

MAASTRICHT - Een Belgische kraanwagen heeft vrijdag een viaduct in Maastricht geramd met een omhoogstaande hijskraan. Het spoorviaduct raakte hierdoor zwaar beschadigd. De chauffeur van de kraanwagen bleef ongedeerd, aldus de politie.

De brug is deels ingestort, het verkeer onder de brug is stilgelegd. Over de brug loopt een goederenspoorlijn naar België. Het is nog niet bekend of treinverkeer daarover nog mogelijk is.

Het ongeval gebeurde volgens de politie rond 11.30 uur op de Brusselseweg in de Limburgse hoofdstad. De brug, gebouwd tussen 1854 en 1856, is een Rijksmonument. "Het kunstwerk is van belang wegens de typologische en functionele zeldzaamheid, verbonden met een voor spoorbruggen relatief hoge ouderdom", staat op de website van rijksmonumenten. "Uit architectuurhistorisch oogpunt is de brug van belang voor de geschiedenis van de bouwtechniek, vanwege het streekgebonden materiaalgebruik, de ornamentiek en vanwege de esthetische kwaliteit van het ontwerp."

De rails over het viaduct zijn momenteel niet meer in gebruik. Het traject wordt wel onderdeel van de geplande sneltram tussen Maastricht en de Belgisch-Limburgse hoofdstad Hasselt, die op zijn vroegst in 2025 klaar is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats