Clicky

 
Transport Online - Stremming Stevinsluizen Afsluitdijk vanwege onderhoud

Stremming Stevinsluizen Afsluitdijk vanwege onderhoud

Stremming Stevinsluizen Afsluitdijk vanwege onderhoud

DEN OEVER - Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 18 september tot en met woensdag 29 september 2021 aan het Stevincomplex in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. De vaarweg is gestremd. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn vooral gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de bruggen en sluizen. Hiervoor worden onder meer sensoren aangebracht, nieuwe bedieningssoftware geïnstalleerd en nieuwe camera’s opgehangen en aangestuurd. De nieuwe camera’s geven de bedienaar een beter zicht op het schutten, waarbij ook de nieuwe keersluis te zien is.

Hinder en omleidingen

Voor de scheepvaart

De scheepvaart moet rekening houden met volledige stremming van de Stevinsluizen van zaterdag 18 september 06:00 uur tot 29 september 22:00 uur. Met uitzondering van donderdag 23 en vrijdag 24 september, want tijdens deze 2 etmalen worden de sluizen en bruggen gewoon bediend. Deze 2 dagen zijn wel ingepland als reservetijd om eventuele resterende werkzaamheden af te ronden.

Tijdens de stremming wordt er niet geschut en kunnen de bruggen niet bewegen. Het scheepvaartverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex. Dit levert extra vaartijd op. Houd bovendien rekening met extra drukte en daardoor langere wachttijden bij de Lorentzsluizen.

Voor het wegverkeer

De snelweg A7 over de Afsluitdijk is van dinsdagnacht 28 september 19:00 uur tot woensdagochtend 29 september 05:00 uur afgesloten voor wegverkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en de Flevopolder.

Project Afsluitdijk en andere werkzaamheden

In november 2021 worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd bij de Lorentzsluizen in Kornwerderzand met een vergelijkbare volledige stremming van zaterdag 13 november tot en met 24 november.

Los van deze werkzaamheden wordt de Afsluitdijk de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. Ook voor die werkzaamheden vinden stremmingen en wegafsluitingen plaats.

Foto's

  • Scania Vabis
    Scania Vabis

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions