Clicky

 
Transport Online - Biden: wij zullen aanslagplegers Kabul niet vergeven

Biden: wij zullen aanslagplegers Kabul niet vergeven

Biden: wij zullen aanslagplegers Kabul niet vergeven
26-08-2021 23:44 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt de verantwoordelijken voor de dodelijke aanslag op het vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kabul. "Wij zullen jullie niet vergeven, wij zullen jullie niet vergeten, wij zullen jullie laten betalen", zei de president in een toespraak vanuit het Witte Huis.

Er kwamen donderdag zeker twaalf Amerikaanse militairen om het leven bij een aanslag op het vliegveld. Volgens de Amerikaanse president is de situatie bij de luchthaven nog altijd gevaarlijk. De Amerikanen blijven doorgaan met hun missie om mensen de komende dagen uit Afghanistan te evacueren, verzekerde Biden. "We laten ons niet afschrikken door terroristen."

De aanslag laat volgens Biden zien waarom de duur van de "buitengewoon gevaarlijke" missie in Afghanistan beperkt moet blijven. Eerder kondigde de president al aan dat alle Amerikaanse militairen het land uiterlijk 31 augustus zullen verlaten. Ook na het vertrek van de militairen zal Biden er "alles aan doen" om Amerikanen die Afghanistan willen verlaten, de mogelijkheid te bieden om dat te doen.

Biden hield tijdens de toespraak een moment stilte voor de omgekomen militairen. "Zij stierven tijdens een onbaatzuchtige missie om anderen te redden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden