Clicky


Afghaan krijgt 10 maanden cel kort na aankomst in Frankrijk

Afghaan krijgt 10 maanden cel kort na aankomst in Frankrijk
26-08-2021 15:16 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Een Afghaanse man heeft tien maanden celstraf gekregen in Frankrijk kort nadat hij daar was aangekomen vanuit Kabul. De man wordt verdacht banden te hebben met de Taliban en werd daarom onder surveillance gesteld, hij mocht de Parijse voorstad Noisy-le-Grand niet verlaten, maar deed dat toch. M. verbleef daar met zijn vrouw en kind.

Ahmat M. zegt dat hij zich ziek voelde en daarom naar een winkel wilde, buiten Noisy-le-Grand. Hij zegt dat hij een man naar de winkel volgde die in hetzelfde hotel zat, zonder te weten dat hij naar het centrum van Parijs ging. Die man zegt juist dat hij op verzoek van M. meeging naar Parijs om simkaarten te kopen.

M. en drie anderen werden onder toezicht gesteld omdat zij contact hadden met een man die een lid van de Taliban zou zijn. Zij hebben allemaal beperkingen opgelegd gekregen.

De advocaat van M. zegt dat hij geen Talibanstrijder is. "Dit is een man die zijn land is ontvlucht met zijn vrouw en drie maanden oude dochter die naar de supermarkt ging."