Clicky


Op Terschelling aangespoeld lichaam is vermiste cruisepassagier

Op Terschelling aangespoeld lichaam is vermiste cruisepassagier
26-08-2021 14:20 | Binnenland | auteur ANP

WEST-TERSCHELLING - Het lichaam dat eerder deze week is aangespoeld op het strand van Terschelling is van de cruisepassagier die op 16 augustus overboord sloeg bij Texel. Volgens de politie gaat het om een 81-jarige man uit Duitsland en er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Diverse media melden dat het om multimiljonair en oud-politicus Kai Wünsche gaat. De Hamburgse oud-ondernemer was eigenaar van het luxe Duitse modemerk Joop!

Hoe de man precies overboord kon slaan, is volgens een woordvoerster van de politie niet duidelijk geworden. De politie houdt rekening met alle scenario's, waaronder ook zelfdoding. Het onderzoek is afgerond.

De man maakte volgens de Kustwacht een val van 27 meter hoogte in het water, tien mijl ten noordwesten van Texel. Het schip, dat op weg was van Hamburg naar Antwerpen, keerde om en alarmeerde de hulpdiensten. Aanvankelijk werd nog een slag om de arm gehouden omtrent de vermissing en werd zekerheidshalve een telling onder de opvarenden gehouden, maar uiteindelijk bleek de passagier daadwerkelijk vermist. De zoekactie werd gestaakt toen duidelijk werd dat de overlevingskans van de drenkeling vrijwel tot nul was gedaald.