Clicky


Deens transportbedrijf Kurt Beier vrijgesproken van uitbuiting Filipijnse en Sri Lankaanse vrachtwagenchauffeurs

Deens transportbedrijf Kurt Beier vrijgesproken van uitbuiting Filipijnse en Sri Lankaanse vrachtwagenchauffeurs

SONDERBORG - De rechtbank in het Deense Sønderborg heeft gisteren, woensdag 25 augustus 2021, uitspraak gedaan in een zaak tegen het Deense transportbedrijf Kurt Beier.

De Deense NV en de vier werknemers werden beschuldigd van het feit dat zij dertig Filipijnse en Sri Lankaanse vrachtwagenchauffeurs zouden uitbuiten en zonder werkvergunning in dienst zouden nemen. Zowel het bedrijf als de werknemers werden vrijgesproken van dit onderdeel van de tenlastelegging, omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat de chauffeurs die arbeidsovereenkomsten hadden met een Poolse dochteronderneming van Kurt Beier daadwerkelijk in dienst waren van het Deense bedrijf.

Het Deense bedrijf en de vier werknemers werden ook beschuldigd van het overtreden van de bouwwetgeving en het uitvoeringsbesluit inzake brandbeveiligingsmaatregelen met betrekking tot vier wooncontainers die in Padborg waren opgesteld en in gebruik waren. In deze wooncontainers bivakeerden de buitenlandse chauffeurs. De vennootschap en de directeur werden gedeeltelijk schuldig bevonden aan het deel van de tenlastelegging dat betrekking had op het gebruik van de gebouwen, terwijl zij werden vrijgesproken van zaken rond de feitelijke bouw van de gebouwen aangezien de vennootschap niet de eigenaar van het onroerend goed was.

Het bedrijf kreeg een boete opgelegd van DKK 100.000, ruim 13.400 Euro, terwijl de directeur een boete van DKK 25.000, 3.361 Euro, kreeg. De drie andere beklaagden werden ook vrijgesproken van dit deel van de aanklacht.