Clicky


Britse inlichtingen wijzen op risico aanval bij vliegveld kabul

Britse inlichtingen wijzen op risico aanval bij vliegveld kabul
26-08-2021 11:01 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Het Britse ministerie van Defensie heeft inlichtingen over een "zeer waarschijnlijke dreiging" van een aanval op de mensenmassa's bij het vliegveld van Kabul, aldus defensieminister James Heappey bij BBC Radio. Over de inhoud van de inlichtingen kan Heappey niet veel zeggen, alleen dat de dreiging "hevig" is.

CNN meldde eerder op basis van een anonieme overheidsbron dat de terroristische organisatie IS meerdere aanslagen bij het vliegveld zou voorbereiden. De Amerikaanse president Joe Biden zei de afgelopen dagen herhaaldelijk dat hij hiervoor vreesde.

Britse autoriteiten adviseren mensen in Kabul om weg te blijven van het vliegveld. De Amerikaanse ambassade in Kabul deed dit ook al voor Amerikanen. Mensen die wachten bij de drie toegangen tot Hamid Karzai International Airport worden aangeraden om onmiddellijk weg te gaan. De Amerikaanse veiligheidswaarschuwing schrijft mensen ook voor dat ze alert moeten zijn op hun omgeving, vooral in mensenmassa's. Ook moeten ze een plan maken voor noodsituaties.